Yves Krimpenfort

Bodegas Martinez Saez, Cuartón

Het landgoed van Martinez Saez beslaat een oppervlakte van 550 hectares. Naast wijngaarden, worden hier ook graan en olijven verbouwd. Dit alles gebeurt in een natuurlijke omgeving op een hoogte van circa 900 meter, wat frisheid en structuur brengt aan de wijngaarden. De oude wijnranken op dit plateau produceren een lage opbrengst (2kg) druiven van uitzonderlijke kwaliteit dankzij het uitdagende doch gunstige klimaat. . De Bodega werd gebouwd is 2001 en is uitgerust met moderne installaties; een geacclimatiseerde wijnkelder waar de temperatuur en luchtvochtigheid strikt worden gecontroleerd worden voor fermentatie in Amerikaans en Frans eiken vaten. Fermentatie en filtering geschiedt op traditionele wijze zonder toevoeging van sulfiet en suikers. Het gehele jaar wordt er zorgvuldig voor de wijngaard gezorgd om de hoogst haalbare kwaliteit druiven te produceren. Wijnmaker Antonio Rodriguez heeft ervaring opgedaan in regio’s als La Rioja, La Mancha en Valdepeñas.

Door te kiezen voor de Vino de La Tierra de Castilla wil hij zich onderscheiden van de grote massa D.O. La Mancha met een twijfelachtige reputatie, daarom bottelt hij de wijn ook een opvallende, chique onderscheidende fles.