Yves Krimpenfort

Valle de los Andes

De producent: Valle de los Andes is onderdeel van het Franse wijnhuis Castel,  een Frans familiebedrijf, het derde grootste wijnbedrijf van de wereld.Castel heeft meer dan 20.000 hectare wereldwijd en bezit in Frankrijk 20 châteaux.

De wereldwijd bekende druivensoorten zijn aan het einde van de negentiende eeuw door de Europese wijnboeren, die de ramp met de Phyloxera ontvluchtten, naar het afgelegen Chili gebracht.
Chili heeft de afgelopen 25 jaar een enorme wijnontwikkeling doorgemaakt. Het heeft ertoe geleid dat dit Zuid-Amerikaanse land, na Frankrijk, het grootste import-land is geworden voor de Nederlandse wijnmarkt. Reden voor Castel om ookhier wijngaarden te kopen. Na grootschalig onderzoek bleken bepaalde delen van Central Valley beter geschikt voor de ene druivensoort en andere delen beter voor andere soorten, meer richting de koelte van de kust floreren bijvoorbeeld sauvignon blanc en chardonnay terwijl aan de voet van de Andes weer prachtige rode wijnen worden gemaakt. Dat zorgt ervoor dat er voor elke druif wel een ideale plek bestaat. Na die ontdekking is er dan ook een grootschalige herbeplanting gestart.
De druiven voor elk van de 4 wijnen van Valle de los Andes in ons assortiment komen dan ook van de beste wijngaarden, waarmee de basis is gelegd voor uitstekende huisswijnen/ wijn voor alle dag.