Yves Krimpenfort

Wijnopslag

Fort Waver-Amstel is in 1911 gebouwd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam en is het fort welke nog in de meest originele staat verkeert. Sinds 1959 is het fort in gebruik als wijnkoperij. Naast de ruimtes voor de wijnkoperij hebben we een gedeelte gereserveerd voor wijnopslag. Sinds 1959 is Fort Waver-Amstel in gebruik voor de opslag van wijnen. Door de jaren heen heeft het fort zich bewezen als ideale opslag en lagering van exclusieve wijnen. Vele wijnboeren / producenten, die onze locatie bezochten, spraken hun lof uit over de ideale mogelijkheden voor de lagering van wijnen.
Door de recente renovatie kunnen wij nu diverse opties aanbieden voor de opslag van uw kostbare wijnkelder. Wijnen, die geschikt zijn voor lagering (opslag) ontwikkelen zich verder op fles. Het is daarom van groot belang dat dit onder ideale omstandigheden gebeurd. De meeste moderne huizen of zgn. "selfstorage" gebouwen voldoen niet aan deze eisen.

De ruimtes moeten constant van tempratuur zijn en een juiste luchtvochtigheid hebben, zodat de kurken niet uitdrogen.
Wellicht de allerbelangrijkste eis (die vaak vergeten wordt) is: trilling vrij en vrij van UV straling (zonlicht en of TL verlichting).
Eisen waar de wijnopslag van Fort Waver-Amstel helemaal aan voldoet. Interesse? Neem contact op: 06-51518392 of stuur een mail