Yves Krimpenfort

Domaine Pascal Hénin

Domaine Pascal Hénin is een kleine, onafhankelijke producent, die een deel van zijn jonge wijn verkoopt aan beroemde Champagne-huizen als Bollinger en Ayala. Een steeds groeiend deel wordt zelf opgevoed tot champagne die hij onder zijn eigen naam verkoopt. De wijngaarden van Pascal Hénin hebben hoofdzakelijk een Premier Cru of zelfs Grand Cru status en liggen in de gemeente Ay bij Epernay, van oudsher een dorp dat vermaard is om zijn uitstekende champagnes.

De wijngaarden hebben een ideale zuidhelling en krijgen daardoor een maximum aan zon en omdat de bodem hoofdzakelijk uit kalk en krijt bestaat, is ook de waterhuishouding ideaal voor de wijnbouw.

Champagne telt meer dan 300 wijnbouwgemeenten. Alle zijn geklasseerd. Er zijn er maar 17 zo hoog ingeschat, dat ze zich grand cru mogen noemen. En van die 17 is Aý, één van de absolute kroonjuwelen. Aÿ wordt gezien als een ultieme grand cru. Op de prachtige, naar het zuiden gekeerde krijthellingen van Aÿ zijn de omstandigheden zodanig goed, dat de druiven hier perfect rijpen en in optimale conditie kunnen worden geoogst.

Wijnen van Domaine Pascal Hénin