Yves Krimpenfort

Suggesties voor relatiegeschenken en of kado's

Krimpenfort Wijnen selecteert ook dit jaar weer als speciale begeleider voor de eindejaarsgeschenken een ‘gastronomische’ ontdekking uit de regio.

Boer Evert is een enthousiaste melkveerhouder uit Zwammerdam (Alphen a/d Rijn) met een voorliefde voor Roodbonte koeien van het Maas-Rijn-IJssel ras. Maar wat maakt hun melk nou zo anders ten opzichte van de “gewone” koe?

De meiden van boer Evert geven per dag 10 tot 15 liter melk minder dan een gemiddelde koe, van een ander ras, maar de melk bevat meer eiwitten. Dit betaalt zich terug in de smaak van zijn Roodbonter kaas. Dat maakt de kaas romiger en (smaak-) voller.

Om ervoor te zorgen dat zijn vee de beste melk geeft, zorgt boer Evert heel goed voor hen. Hij verwent ze met het beste voer, ze kunnen zich heerlijk laten masseren onder een massageborstel en uitrusten op een heus koeienmatras! Daarnaast zorgt hij ervoor dat ze zoveel mogelijk in de wei kunnen ronddartelen. (Ik kom ze vaak tegen als ik ga varen.) en de dames gaan regelmatig naar de pedicure. (Ja echt, dit verhoogt de melkopbrengst)

Naast de prachtige Roodbonte koeien (zo’n 300) lopen er ook twee MRIJ-stieren rond die ervoor zorgen dat zij op natuurlijke wijze worden bevrucht. De stieren wisselen om de paar jaar. Dit om ervoor te zorgen dat er geen inteelt plaats kan vinden onder zijn veestapel.
-Wist u dat de koeien van boer Evert geen preventieve antibiotica krijgen?
-Wist u dat de Roodbonter kaas minder zout bevat dan een gemiddelde kaas?
Voor degene onder u die van een pittige kaas met een stevige bite houden, is er de Roodbonter Pittig. Deze kenmerkende 12 maanden oude kaas doet mij vaak denken aan de warme gezelligheid van het najaar.

Ik ga voor romantische avonden op de bank met een glas rode wijn en een stuk Roodbonter of sluit een “gastronomisch” diner graag af met een stukje Roodbonter Pittig. De pittige variant is romig en goed snijdbaar zonder daarbij iets van de charme van oude kaas in te leveren en vult je mond met een licht gezouten smaak. De eiwit kristallen knisperen tussen je tanden en zorgen voor die stevige bite.
De Pittig heeft een volle nasmaak met tonen van zout en zoet die elkaar afwisselen. Boer Evert heeft speciaal voor mij, u dus, een zogenaamd ‘kaasschuitje’ uitgesneden en deze vacuüm verpakt, zodat ze uitstekend passen in een relatiegeschenk. (±375 gram.)

Van zelfsprekend stellen we ook graag een persoonlijke wijnkeuze voor u samen, ik zou haast zeggen voor ieder budget, maar met stijl en klasse. Bel Yves Krimpenfort (06-51 51 83 92)

Enkele suggesties:
- een 3-vaks geschenkdoos (Houtnerf), een kaasschuitje
en twee flessen Monte da Ravasqueira, Seleção do Ano Branco & Tinto voor mij de verrassing van het jaar  en een exclusieve Krimpenfort Wijnen kurkentrekker.

Of bijvoorbeeld een -een 3-vaks geschenkdoos (Houtnerf) , een kaasschuitje en twee flessen, een fles Maison Bergon Chardonnay en Merlot.

Van zelfsprekend stellen we ook graag een persoonlijke wijnkeuze voor u samen, ik zou haast zeggen voor ieder budget, maar met stijl en klasse.