Yves Krimpenfort

Maison Bergon

Dit domaine ligt tussen Béziers en Vias, met wijngaarden op de betere gronden in het departement Hérault. Langs het riviertje Le Libron, meestal een kleine, onbeduidende stroom, behalve wanneer er een grote onweersbui of hevige regen is. Aan de kust van de Languedoc zijn er echter tal van plotselinge en onverwachte regens en overstromingen. Op dat moment verandert de onbeduidende kleine stroom die de Libron is in een echte kleine stroom met modder en grind. Maar de ideale klimatologische weersomstandigheden voor de wijnbouw. Veel zon, af en toe een buitje en verfrissende, beetje ziltige wind vanaf de Middellandse Zee en af en toe een koude wind uit de bergen van het achterland, de Tramontana.  Juist deze wisselende omstandigheden zorgen uiteindelijk voor een karaktervolle wijn.

De  wijnen zijn ook geïnspireerd door de oude cultuur en dit 'wilde' land maken ze frisse witte, goeie rosé voor die lange zomeravonden, en enkele rode wijnen met een persoonlijkheid en onderscheidende charme.

Robert Vic heeft door de jaren heen flink geinvesteerd en heeft kelders uitgerust met de modernste technieken. Langzaam maar zeker gaan ze ook over op duurzame productie van de druiven en zijn inmiddels 'Qualenvi Laurét' gecertificeerd.

Wijnen van Maison Bergon